Sale!

Szigety Péter – Birinéninek szeretettel

Original price was: 2990 Ft.Current price is: 2600 Ft.

  • Novella
  • Dráma
Kategória: Címke:

BIRINÉNINEK SZERETETTEL

Kiadás éve: 2022

ISBN: 9786150133058

Oldalak száma: 180

Kiadó: Szeléné kiadó

 

„Nem mondhatod, hogy nem figyelmeztettelek! Ez a válogatás csakis a kalandvágyó, semmi esetre sem az andalgásra hangolódott olvasó kezébe való. Máskülönben nem érsz révbe az efféle kényes történetekkel:A kisgyermek találkozása a mesebeli farkassal és a legendák ördögével, az éjszakában magára maradt kiskamasz rettegése a sötétség arctalanságától, Borika kínzó előérzete, hogy bármiképp is dönt, meg fogja magát érte vetni, Bibike agresszivításba torkolló, beteges ömközpontúsága, a megerőszakolástól tartó Léta szorongása, Birinéni keménységgel leplezett védtelensége…

Bár, a konkrét helyhez és időhöz nem köthető elmeséléseket játékosság, esetenként szarkazmussal (is) fűszerezett irónia szövi át, mögöttes tartalmuk mégsem mondható felhőtlenül vidámnak. Helyenként mosolyogtató és lírai történések hátterében a szeretetvágyból eredő megfelelési kényszer és a kiszolgáltatottságból fakadó félelem húzódik végig vezérmotívumként.

A történetek, a valóságtól némileg elemelt, erősen kontúrozott,néha elrajzolt,néha karikírozott hősei, akik még véletlenül sem hasonlítanak ránk, mégis a mi tulajdonságainkat, gátlásainkat, küzdelmeinket, megalkuvásainkat, győzelmeinket, hiúságainkat hordozzák magukban. Néha dühítőek, néha esendőek, mégis – egy kis jóakarattal – szerethetjük őket.”

Tömeg 0,182 kg
Méretek 18 × 12,5 × 1,5 cm
Shopping Cart